Kurssi I Luonnonkosmetiikan kemiaa (16 h), 350 eur (alv 0 %)

Kurssilla opit luonnonkosmeettisten valmisteisiin liittyvien aktiiviaineiden valintaa ja niiden uuttoa luonnonkasveista ja sienistä. Osaat valita oikean uuttoaineen ja uuttomenentelmän loppuvalmisteen näkökulmasta. Tunnistat kosmeettisen valmisteen muodostumiseen ja säilyvyyteen liittyviä määreitä kuten pH (hapan – neutraali – emäs), aw (aktiivinen vesi) ja raaka-aineiden varausten (anioni, kationi, varaukseton jne.) vaikutusta valmisteen onnistumiseen. Kurssilla käydään läpi puhdistusvalmisteiden, emulsioiden sekä väreihin ja hajusteisiin liittyvää kemiaa.

Kurssi II Kosmetiikan kohteet (8 h), 250 eur (alv 0 %)

Kurssilla opit valitsemaan kosmetiikan kohteen, määrittämään sen ominaisuuksia ja ominaisuuksien vaikutusta vaikuttavuuden aikaan saamiseksi. Käymme läpi ihon, hiusten ja päänahan, suun, kynsien sekä ulkoisten sukupuolielinten ominaisuudet. Opit vaikuttamaan positiivisesti erilaisiin ihotyyppeihin, iän vaikutusta, pH vaikutusta ja vaikuttamista erilaisiin ihon ongelmiin.

Kurssi III Raaka-aineoppi (20 h), 350 eur (alv 0 %)

Kurssilla opit luonnonkosmetiikkaan soveltuvista raaka-aineista ja niiden tarkoituksesta, ominaisuuksista, vaikuttavuudesta ja käyttäytymisestä seoksissa. Käymme läpi:

  • Nesteet
  • Aktiiviaineet
  • Triglyseridit ja vahat
  • Tensidit
  • Emollientit
  • Antioksidantit
  • Humektantit
  • Emulgaattorit
  • Säilöntäaineet
  • Saostusaineet

KURSSI IV Tehdään puhdistusvalmisteita iholle ja hiuksille (20 h), 350 eur (alv 0 %)

Käymme läpi lipeäpohjaisten valmisteiden kylmä- ja kuumaprosessit ja tensidipohjaisten valmisteiden teon. Opit laskemaan pesutehoja ja valitsemaan oikeita tensidejä kohteen mukaisesti ja halutun pesevyyden mukaan. Opit valitsemaan puhdistusvalmisteisiin tukevia raaka-aineita ja liittämään niihin mukaan hoitavuutta. Reseptipohjamme auttavat sinua hahmottamaan uuden valmisteen suunnittelua ja valmistuksen eri vaiheita.

KURSSI V Tehdään emulsiota (20 h), 350 eur (alv 0 %)

Käymme läpi erilaisten emulsio valmisteiden prosessit. Opit valitsemaan oikeita emulgaattoreita HLB (high lipid balance) avulla huomioiden aina kohteen ominaisuudet.  Opit valitsemaan emulsioihin tukevia raaka-aineita ja liittämään niihin mukaan hoitavuutta. Osaat soveltaa emulsioita pohjana esim. kuorinta – ja puhdistusvalmisteissa (esim. kasvonaamiot,  nestemäiset saippuat ja-shampoot). Osaat lisätä valmisteiden säilyvyyttä. Reseptipohjamme auttavat sinua hahmottamaan uuden valmisteen suunnittelua ja valmistuksen eri vaiheita.

KURSSI VI Tehdään öljypohjaisia voiteita iholle (8 h), 250 eur (alv 0 %)

Käymme läpi erilaisten öljypohjaisten valmisteiden prosessit. Opit valitsemaan oikeita öljyjä, vahoja ja muita valmisteen koostumusta säätäviä raaka-aineita. Opit valitsemaan voiteisiin tukevia raaka-aineita ja liittämään niihin mukaan hoitavuutta.  Osaat soveltaa öljypohjaista valmistetta pohjana esim. kuorinta – ja puhdistusvalmisteissa (esim. kasvonaamiot, öljypohjaiset palasaippuat ja-shampoot). Osaat lisätä valmisteiden säilyvyyttä. Reseptipohjamme auttavat sinua hahmottamaan uuden valmisteen suunnittelua ja valmistuksen eri vaiheita.

KURSSI VII Tehdään värikosmetiikkaa luonnonväreistä (16 h), 350 eur (alv 0 %)

Kurssilla pääset tutustumaan luonnosta saataviin kasvi-, sieni- ja mineraaliväreihin. Ohjeistamme niiden uuttamista, käsittelyä ja tiivistämistä. Osaat tehdä väreistä erilaisia sekoituksia ja valmistaa mm. värivoiteita, puutereita, luomi- ja kulmavärejä ja huulipunavalmisteita. Osaat tehdä väreistä hiusvärejä. Opit valitsemaan värivalmisteisiin tukevia raaka-aineita ja liittämään niihin mukaan hoitavuutta. Osaat lisätä värien kestävyyttä ja valmisteiden säilyvyyttä. Reseptipohjamme auttavat sinua hahmottamaan uuden valmisteen suunnittelua ja valmistuksen eri vaiheita.

KURSSI VIII Kosmeettisten valmisteiden arviointi ja testaus (16 h), 350 eur (alv 0 %)

Kurssilla opit arvioimaan valmiita kosmeettisia valmisteita niiden säilyvyyden, rakenteen, värien ja tuoksujen pysyvyyden näkökulmasta. Käymme läpi aistinvaraisen arvioinnin ja valmisteiden testauksen lämpökaapissa, sentrifuugauksen, viskositeettimittaukset ja kylmä/lämmin testaukset. Käymme läpi kosmeettisen valmisteen vaikuttavuuden ja väittämiin liittyvät mittaukset, joilla voidaan perustella esim. syväkosteuttavaa tai ryppyjä silottavaa vaikutusta.

Kurssi VIIII Kosmetiikan lainsäädäntö ja turvallisuusselvitys

Opit huomioimaan lakien ja asetusten vaikutuksen raaka-ainevalintaan ja tuotantoprosessiin. Kurssin suoritettuasi osaat tehdä omavalvontasuunnitelman ja valitsemaan oikeanlaisia väittämiä valmisteillesi. Tiedät turvallisuusselvityksen roolin ja sisällön. Osaat hyödyntää lainsäädäntöä tulkitsevia standardeja. Tiedät sertifikaateista ja niiden vaatimuksista.